Skocz do zawartości

Zablokowane [ZAMKNIĘTY]Porozmawiajmy o sporcie - Powołania Fernando Santosa

Obi-Wan Kenobi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Opiekun Typerów

porozmawiajmyossporcie333333.png

Trochę ciekawostki zostały zaniedbane. Obiecałem codziennie niemniej jednak, jak każdy mam również inne sprawy na głowie. Jeśli jest ktoś chętny pisać tego typu artykuły, to zapraszamy do rekrutacji na @ Typer lub proszę o kontakt prywatnie. 

335738699_153275080974910_65209037431507

Dziś na okładkę bierzemy nowe, bo ogłoszone dzisiaj powołania na mecze reprezentacji Polski przeciwko Czechom i Albanii. Fernando Santos na swoje debiutanckie mecze zaprosił 25 piłkarzy. Wśród powołanych mamy:
3 bramkarzy, 8 obrońców, 11 pomocników, oraz 3 napastników. 

336662069_532688228976599_20919245823525

Wśród zaskoczeń warto nadmienić braki takich zawodników; Jakub Moder, Arkadiusz Milik, Kamil Glik, czy Grzegorz Krychowiak. O ile pierwszych dwóch wspomnianych piłkarzy leczy kontuzje, tak doświadczeni reprezentanci Polski zostali pominięci przez Portugalskiego szkoleniowca naszej reprezentacji. 

image.png.8756f6fb431af7c9d091490d6aaeb91f.png

Wielu ekspertów wskazuje również, że na najbliższe mecze nie powinien powołany być Krzysztof Piątek. Nasz słynny "pistolero", jest obecnie daleki od swojej najlepszej. Mamy obecnie innych piłkarzy na pozycji napastnika, którzy są w formie. Takim piłkarzem jest, chociażby Dawid Kownacki, o którym od lat wiele słyszymy, a jeszcze nie zdołał na dłużej zagościć w reprezentacji. 

image.png.c04e9b7131b9d2a91ac1042343916a21.png

Wiele na temat piłkarzy i ich formy mógłbym jeszcze pisać, ale to po weekendzie w kolejnych dniach. 

A co Wy sądzicie o powołanych piłkarzach? 

Czy brak Glika i Krychowiaka jest zaskoczeniem? 

Jaki będzie wynik w debiucie nowego selekcjonera? 

Źródła:

Informacje Ogólnodostępne,

Zdjęcia - Łączy nas piłka

Screen artykułów - Transfery Piłkarskie

• Lubie to ! 1
  • +1 1

image.gif.49cd3564c1478e14e594f17c333f328a.gif

336992576_235548488840874_6247520291427006999_n.gif

Fajna ciekawostka mam nadzieję że nowy selekcjoner pobudzi naszych piłkarzy żeby grali piłką a nie typową b klasową laga do przodu i żeby wygrali 1 mecz bo to ustawia nas w sytuacji do wyjścia z grupy pozdrawiam 

• Lubie to ! 1

Szczerze, pierwsze słyszę o Ledermanie i nie mam o nim żadnego zdania.

Jeżeli wypali to być może już całkiem skreśli Krychowiaka z reprezentacji.

Osobiście sprawdziłbym w kadrze Marchwińskiego w ostatnich meczach Lecha grał solidnie więc szkoda że nasz nowy selekcjoner nie dał mu szansy.

Oprócz tego wolałbym chyba Kownackiego zamiast Piątka, który nie ma najlepszego okresu.

A tak swoją drogą co się stało z Buksą że jakoś tak zniknął, podobnie jak Jóźwiak?

• Mistrzostwo 1

• Redaktor
Opublikowano (edytowane)

Ja tam jestem zadowolony  z takich powołań.  Chwała Santosowi wrescie mamy prawdziwego trenera z jajami .Pozbył się Krychowiaka to plus ogólnie dla całej drużyny nie będzie się plątał po boisku i podawał piłki do przeciwników.  Prawdę mówiąc szczerze według mojego uznania jeśli chodzi o naszą kadrę reprezentacji to  bardzo dobrze zrobił, Santos bo czasy Glika, krychy i Turbodzbana już minęły i gra za zaslugi już nie przejdzie w kadrze, może wreszcie walka o miejsce w pierwszej jedenastce nabierze prawdziwego wymiaru w naszym futbolu, tylko w formie, najlepsi i najambitniejsci z umiejętnościami i odpowiednim mentalem młodsi !  A co do Lewego, tez uwazam, że najlepsze czasy ma już dawno za sobą i czesciej będzie go czekała ławka w kadrze, jesli nie zacznie biegać i kreowac sytuacji tylko stać, czekać i machać łapami. HAHA;D

Edytowane przez Olaf Scholz
  • Mistrzostwo 1

• Opiekun Typerów
23 godziny temu, Adrian. napisał:

Ledermanie

Ma 3 obywatelstwa Izraelskie, Amerykańskie no i właśnie Polskie. Obecnie gra w Rakowie Częstochowa, a jest wychowankiem FC Barcelony, więc talent może jakiś ma. :D Za pare dni może wstawie na jego temat artykuł. 

W dniu 17.03.2023 o 18:55, Adrian. napisał:

A tak swoją drogą co się stało z Buksą że jakoś tak zniknął, podobnie jak Jóźwiak?

Co z Buksą, musiałbym doczytać, pewno nie odnalazł się w lidze Francuskiej. Natomiast Jóźwiak jest cieniem samego siebie. Polecam zobaczyć jego akcje --->> https://footroll.pl/footlol/video/36856,akcja-kamila-jozwiaka-w-mls-xd-video

• Lubie to ! 1

Ogólnie nie jestem przekonany co do braku powołania Krychowiaka, wiadomo ostatnie lata grał może nie na najwyższym poziomie, ale jednak czasami potrafił zaskoczyć, może nie na pierwszy skład, ale z ławki śmiało mógłby wchodzić biorąc pod uwagę jego doświadczenie. Szkoda Kownasia, bo jest w życiowej formie, strzela regularnie, druga bundesliga nie taka słaba. Piątek powołany chyba na przełamanie, ostatnio totalny spadek formy i mimo, że bardzo go lubię, to jednak nie przekonuje ten ruch selekcjonera. Szkoda też Klicha, szybko odnalazł się w MLS, a w kadrze czasami posyłał naprawdę fajne piłki. Ogólnie rzecz biorąc kogo by nie powołał i tak nasi powinni wygrać, te eliminacje to powinna być formalność. Z drugiej strony jestem ciekawy czy faktycznie nasza gra ulegnie znacznej poprawie, lepszego trenera już chyba w tym budżecie nie mogliśmy dostać, także tylko czekać na wyniki! 

• Mistrzostwo 1

• Opiekun Typerów
klxHwyM.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie