Opiekun Typerów Obi-Wan Kenobi 1 232 Opublikowano 17 Lutego Opiekun Typerów Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Witajcie Psychole i Psycholki! Pragnę powitać Was w nowej, mam nadzieję codziennej serii. W tematach tych będziemy rozmawiać o obecnych, jak i historycznych sytuacjach sportowych. Ja wraz z innymi @ Typerami będziemy chcieli przybliżyć wam dany temat, opierając się na znalezionych faktach. Wy, mam nadzieję, że będziecie pisać swoje opinie poniżej w odpowiedziach. Pierwszym tematem, trochę już zaległym, jaki chciałbym poruszyć z Wami, jest wybór nowego selekcjonera reprezentacji Polski. Jak pewno każdy interesujący się piłką nożną wie, otóż nowym trenerem naszych orłów został Fernando Santos. Wybór selekcjonera trwał około miesiąca i pomimo wielu spekulacji na temat innych kandydatów Prezes PZPN zdecydował się zaufać doświadczonemu Portugalczykowi. Ten 68-letni trener podczas selekcji wyboru nowego selekcjonera "pokonał" kilku innych rywali. Wśród zagranicznych kandydatów według mediów byli między innymi; Paulo Bento, Vladimir Petković, Herve Renard, czy też mniej doświadczeni Steven Gerrard, Andrea Pirlo, a nawet Ludovic Obraniak. Nie brakowało również plotek z rodzimej ekstraklasy takich jak; Marek Papuszyn, Maciej Skorża, Adam Nawałka, lub Jan Urban. Wybór padł na jakość i doświadczenie, którego Santosowi nie brak. W piłce klubowej Portugalczyk prowadził takie kluby, jak: FC Porto, Sporting CP, Benfica, AEK Ateny, Panathinaikos, czy PAOK Saloniki. Z tymi klubami podniósł krajowe puchary w Portugalii oraz Grecji . Jeśli mowa o tych krajach, to po piłce klubowej Fernando Santos zdecydował się na prowadzenie reprezentacji. Z Grecją pracował w latach 2010-2014 i jego "sukcesem" był awans do ćwierćfinału Euro 2012 oraz 1/8 MŚ 2014 gdzie odpadli po rzutach karnych z Kostaryką. Następnie w latach 2014-2022 prowadził reprezentację Portugalii , z którą wygrał Euro 2016 oraz Lige Narodów UEFA. Na temat jego doświadczenia można by pisać i pisać... Na oficjalnej konferencji prasowej, na której nasz nowy selekcjoner został zaprezentowany, nie odbyło się również bez wpadki. Prezes PZPN Cezary Kulesza, witając i prezentując trenera, powiedział słynne już "Filipe Santosz". Oprócz tego z ust Portugalczyka padły mocne słowa. Otóż Fernando Santos przeprowadzi się do Polski z rodziną, chce wspomóc Polski system szkolenia oraz wraz ze sztabem planuje wybierać się na mecze ekstraklasy. O trenerze mógłbym jeszcze wiele napisać, ale żeby Was w 1 ciekawostce nie zanudzić, na dziś myślę, że wystarczy. Czekamy na Wasze opinie! Co sądzicie o tego typu newsach? Co sądzicie o nowym trenerze? Co sądzicie o przyszłości reprezentacji Polski? Źródła: Informacje Ogólnodostępne, Transfermarkt Konferencja Prasowa Zdjęcia - Łączy nas piłka Zdjęcie kandydatów - sport.pl 1 3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opiekun Redakcji Jo nie chciał ツ 588 Opublikowano 17 Lutego Opiekun Redakcji Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Dobra robota, estetyczny wygląd pracy zostawiam plusika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pardavejas 3 Opublikowano 17 Lutego Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Zajebiscie zrobione! Euro 2016 bardzo dobrze pamiętam, emocje sięgały zenitu, mam nadzieję że przy nowym trenerze wróci to, chociaż wątpie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V.I.P azjatkalove 227 Opublikowano 18 Lutego V.I.P Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Bardzo ładnie i starannie napisany post nic dodać nic ująć. Bardzo ładnie się to czyta i fajnie, że takie coś powstało będę wpadał częściej! Ps. nie sądziłem @ Mistrz Yoda że moja grafika tak się wpasuje do tego postu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabiutko. 1 372 Opublikowano 18 Lutego Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Świetna robota! Duży plus za pracę, masz talent! Oczywiście oboje i tym wiemy! 🥰 Oby więcej takich prac! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SK atusiek 440 Opublikowano 18 Lutego Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Bardzo dobry artykuł brawo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redaktor Lotencjusz 321 Opublikowano 18 Lutego Redaktor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Fajny artykuł ale prawda czasami jest brutalna. A tu odemnie co myślę o tym. Poziom polskiej piłki nożnej jest nie do dopuszczenia niedługo polscy piłkarze e przegrają z San Marino .Moim zdaniem polaków którzy chcą w przyszłości grać w piłkę nożna szkolić intęsywnie od wieku 6 lat może wtedy polska piłka wyglądała by lepiej... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opiekun Typerów Obi-Wan Kenobi 1 232 Opublikowano 20 Lutego Autor Opiekun Typerów Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi