Typowy3 1 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Wzór na Propozycje: Nick: Typowy:3 Propozycja: Propozycja dotyczy tego aby dodać w amx logowanie się dla osób bez konta steam czyli osoba bez konta steam również możne dołączyć do administracji serwera poprzez ustawienie hasła na login gracza. Gracz który dostanie się do administracji podaje opiekunowi hasło i osoba ta zakłada dla tej osoby konto, gdy osoba która dostała się do administracji pisze komendę w konsoli po czym może normalnie wejść na serwer i nikt nie włamie się na serwer. Czego dotyczy propozycja: Dostanie się do administracji bez konta steam. Ewentualne wskazówki do Propozycji: Dodanie pluginu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlQckU 361 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Moim zdaniem ciekawa propozycja ale czy administracja zgodzi się na tą propozycje? Ale z drugiej strony istnieje zagrożenie dla serwera ponieważ ty dałeś propozycje aby osoby nie mające kupionego cs tak zwane osoby non-steam mogły dostać się do administracji ale istnieję zagrożenie takie że ktoś może wbić na ich konto! Zapytasz pewnie w jaki sposób ktoś może wejść na ich konto! Wystarczy że osoba która ma flagi na tym nicku umyślnie lub nieumyślnie/przypadkowo poda swoje hasło osobie która będzie chciała zrobić coś na niekorzyść serwera! i teraz myślisz w jaki sposób inna osoba może wbić na jej konto odpowiedź jest prosta wystarczy że osoba wpiszę to w konsoli i bum setinfo _pw "hasło osoby" I pamiętaj że zmiana nicku na nick admina trwa około 30 sekund i to nie jest problem wpisanie tej komendy w konsoli oczywiście jest mnóstwo innych przypadków zalogowania się osoby obcej na konto admina lecz po prostu podałem najprostszy powód. Oczywiście istnieje małe prawdopodobieństwo że ktoś wbije się na konto admina w taki sposób ale jakiś jest tam ten procent jest Edytowane 20 Stycznia 2023 przez BlQckU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy3 1 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Mardocheusz napisał: Można też dodać admina na adres IP + Hasło Według mnie. pomysł do rozważenia o ile administracja by się zgodziła. https://amxx.pl/topic/14-dodawanie-admina/ O to właśnie bardziej chodziło ale nie wiedziałem jak to opisać hah 1 godzinę temu, BlQckU napisał: Moim zdaniem ciekawa propozycja ale czy administracja zgodzi się na tą propozycje? Ale z drugiej strony istnieje zagrożenie dla serwera ponieważ ty dałeś propozycje aby osoby nie mające kupionego cs tak zwane osoby non-steam mogły dostać się do administracji ale istnieję zagrożenie takie że ktoś może wbić na ich konto! Zapytasz pewnie w jaki sposób ktoś może wejść na ich konto! Wystarczy że osoba która ma flagi na tym nicku umyślnie lub nieumyślnie/przypadkowo poda swoje hasło osobie która będzie chciała zrobić coś na niekorzyść serwera! i teraz myślisz w jaki sposób inna osoba może wbić na jej konto odpowiedź jest prosta wystarczy że osoba wpiszę to w konsoli i bum setinfo _pw "hasło osoby" I pamiętaj że zmiana nicku na nick admina trwa około 30 sekund i to nie jest problem wpisanie tej komendy w konsoli oczywiście jest mnóstwo innych przypadków zalogowania się osoby obcej na konto admina lecz po prostu podałem najprostszy powód. Oczywiście istnieje małe prawdopodobieństwo że ktoś wbije się na konto admina w taki sposób ale jakiś jest tam ten procent jest Też prawda ale zawsze warto spróbować, byłem adminem na wielu serwerach w cs 1.6 i nie miałem takiej sytuacji którą opisałeś. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oras 1 989 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 "Osoba bez steam może dołączyć do administracji serwera", "Gracz który dostanie się do administracji" - Nie rozumiem? Przecież nie jesteś w administracji, więc nie dołączysz. Potem mówisz, że chodziło Ci o plugin "dodanie admina na nick +hasło". Nikt nie podaje swojego hasła 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wahnsinn 168 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Mardocheusz napisał: Można też dodać admina na adres IP + Hasło Według mnie. pomysł do rozważenia o ile administracja by się zgodziła. IP jest zmienne, niektórzy mają chociażby co domyślny reset sieci już nowe IP. Steam jest wymagany dlatego, że nie podrobisz SID'u oraz magicznie Ci się nie zmieni. Steam daje Ci taki luz, że nie będziesz miał dziwnych sytuacji związanych z flagami. Oczywiście, że na nie. Propozycja admina bez steam'u co najmniej głupia. Gra na steamie nie kosztuje majątek, a zostaje do końca. Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Wahnsinn 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obi-Wan Kenobi 1 347 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 W tych czasach steam przecież wiele osób ma, więc nie wiem jaki problem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wahnsinn 168 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Godzinę temu, Mardocheusz napisał: 1 godzinę temu, Mardocheusz napisał: Bez steama też się da tylko trzeba wgrać odpowiedni plugin. Żeby nikt się nie ładował na konto. Wygenerować go Link do pluginu -----> https://amxx.pl/topic/90484-generowanie-steamid-dla-gracza-nonsteam Ten plugin z tego co wiem już nie działa w takim założeniu jak miał działać, można to chociażby odczytać na offtopie revEmu. Zmiana HWID w tych czasach jest dość popularyzowana, przez co, co drugi komputerowy laik jest w stanie to zrobić, poza flagami, nic więcej ten plugin by nie wniósł. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KasiaSmerfik 1 374 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi