Słabiutko. 1 372 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Witam w kolejnym odcinku 'Gra w ciemno'. Moim gościem jest @ Vaxter - Gracza Jailbreak. Witam nowego uczestnika gry w ciemno! Dziękuję, za zgłoszenie się do zabawy. Witam serdecznie Ciebie i jak i widzów! Na wstępie przypomnę Ci zasady. - wybierasz 5 kopert - udzielasz 5 poprawnych odpowiedzi = 5 kopert Twoje - czas na odpowiedź około 2 minuty. Oczywiście może być dłużej, byle byś cokolwiek napisał. -zakaz korzystania z Internetu. Czy zasady są zrozumiałe? Oczywiście, potwierdzam To proszę podaj 5 numerów kopert, które wybierasz. 3 5 8 14 26 Prawie jak 6 w totka Oby przyniosły Ci szczęście! Dobrze, wybrałeś 5 kopert. Kopertę z jakim numerem wybierasz jako pierwsza, by usłyszeć pytanie? Jedźmy po kolei, nr 3 Wybrałeś kopertę z numerem 3. A oto Twoje pierwsze pytanie: Wskaż, który z poniższych władców nie panował w Rzeczypospolitej w XVIII wieku : A) Stanisław August Poniatowski B) Jan III Sobieski C) August II Mocny D) Stanisław Leszczyński No to ładnie Wydaje mi się, że Stanisław nie był władcą oni na pewno wszyscy żyli w tym samym wieku? W sensie Stanisław Leszczyński, no trudno co będzie. Ten August mi nie pasuje też. Stawiam na odpowiedź D. Chyba trafiłam z trudnym pytanie Czy aby na pewno jesteś pewny odpowiedzi D? Nie wiem jak z tym Augustem powiem Ci, bo nie kojarzę typa w ogóle XD A zegar tyka! A Sobieski to chyba wcześniej co? Dobra wale b, co będzie to będzie. Definitywnie, nie wiem.. Definitywnie odpowiedz B? Tak Po długich przemyśleniach postawiłeś na odpowiedź B! Żeby dłużej nie trzymać Cię w napięciu, to odpowiem - Poprawna odpowiedź! Koperta zostaje z Tobą. Nie były długie, Ty się ociągasz A ten Leszczyński to był królem? Proszę Państwa, to będzie ciężka gra w ciemno z tym kandydatem. Tak był. Przejdźmy do kolejnego pytania. O którą kopertę teraz gramy? Takie trochę pod włos te pytania, przynajmniej to pierwsze. Nr 5. W którym kraju znajduje się Santiago de Compostela – miasto będące celem pielgrzymek? A) Francja B) Hiszpania C) Portugalia D) Włochy Albo Meksyk no tak, teraz wolność Tomku w swoim domku B czy C Ciekawe jaki macie schemat odpowiedzi Jakbym ponownie postawił na B to ile jest procent na powodzenie? Bardzo chciałabym Ci pomóc, ale niestety nie mogę! Oba te kraje są dosyć religijne, stawiam na Hiszpanię Ciekawe czy będą same odpowiedzi B. Jesteś pewny swojej odpowiedzi? Strzelam 50/50 Sama nazwa eliminuje żabojadów i makaroniarzy 50/50 to nie pewna odpowiedź. Definitywna odpowiedź to? Hiszpania! Odpowiedź B! Brawo! Kolejna koperta w Twoich rękach. Jednak Twoje strzały są trafne :> Oby tak dalej, bo zamierzam mieć bliźniaki na początek Wygrałeś już dwie koperty. 3 i 5 już są Twoje, następna koperta z nr 8. Gotowy na kolejne pytanie? Tak jest. Czekam z niecierpliwością! Sprawdźmy, czy z Matematyki pójdzie równie dobrze! Rozwiąż równanie: 722+333-1x0+44x6 . Jaki wynik? A) 1319 B) 1419 C) 1376 D) 1219 no to liczmy mnożenie pierwsze 722+333=1055 od tego odejmujemy 0+44x6(4x6=24 dodajemy 0 to mamy 240 i jeszcze 4x6 to jest 24 czyli wychodzi nam 264) 1055-264 eeeeeeeeeee cos po**alem. plusa zgubilem czyli 1055+264 Jeszcze trochę i dojdziemy do rozwiązania! 1319 odpowiedz A, zdecydowanie. Prawidłowo! Nawet dobrze z Matematyki poszło, gratuluje! Wygrałeś 3 koperty, połowa już za nami! Gotowy na 4 pytanie? Tak jest! Pytanie dla koperty z numerem 14. W który dzień powstała sieć PsychaSiada.pl? A) poniedziałek B) środa C) czwartek D) sobota Pojęcia nie mam Strzelam, że w sobotę, Odpowiedz D. Proszę się nie poddawać! Ostateczna odpowiedź D? Tak, 25% szans. Tym razem nie udało się strzelić prawidłowej odpowiedzi! Sieć PsychaSiada.pl powstała w Czwartek! Zatem, koperta z numerem 14 trafia do niszczarki. Gotowy na ostatnie pytanie? Tak jest Ile osób liczy administracja od moderatora wzwyż? A) 7 B) 10 C) 13 D) 9 A cholera wie, niech będzie C. Ostatecznie odpowiedź C? Tak Jedzmy z tym! Ajć, niestety tym razem też nie trafiłeś. Ostatnia koperta z numerem 26 idzie do niszczarki. Zatem Twoje wygrane koperty to 3, 5 , 8. Może chciałbyś któraś kopertę oddać, sprzedać? A masz stówę? Aaa już by się chciało by się za pieniążki sprzedać wiem, co wygrałeś w każdej z tych kopert. Jeśli chciałbyś oddać/ sprzedać to być może, będę miała lepszą ofertę do zaoferowania :) 14 mogę sprzedać 14 zniszczona! Możesz jedynie wybrać z kopert nr 3, 5 lub 8 To może kopertę z numerem 3? Proponuję Ci odkupienie koperty z numerem 3 za 40 Psychotropów? Jesteś chętny na taką wymianę? Nie ma mowy nawet Cienka ta oferta Myślę, że jak za taką kopertę dobra oferta! Biorę wszystkie koperty, bo nie wiem nawet do czego mogę użyć te psychotropy. Psychotropy możesz też zbierać i wymieniać na przeróżne nagrody na naszym forum! Pomyśl, może moja oferta będzie ciekawsza niż to, co jest w kopercie! Wybieram koperty! Los mi sprzyja! Dobrze, ostateczna decyzja? Si W takim razie, wygrałeś kopertę z numerem 3, 5 i 8! Chcesz poznać zawartości tych kopert? Oczywiście! Zawartości Twoich kopert to: Milutko, dziękuje za jakże wspaniałe widowisko! Gratuluję wygranej i bardzo dziękuję za udział w grze i poświęcony czas. Na sam koniec chciałbyś dodać kilka słów od siebie, kogoś pozdrowić? Ciekawe pytania, wysoka kultura i profesjonalizm u prowadzącego. Pozdrawiam cały serwer Jailbreak! Dziękuję bardzo! Zachęcam wszystkich do zapisów na kolejną serię KLIK! ! Pozdrawiamy! Edytowane 19 Grudnia 2022 przez Słabiutko. ツ 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony Psychol Mrok ciemności 1 240 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zasłużony Psychol Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Super wyszło! Godny następca do prowadzenia serii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefistoo 871 Opublikowano 3 Stycznia Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Ciekawe i fajnie zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabiutko. 1 372 Opublikowano 26 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi