Eliminator 1 762 Opublikowano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Witam Was serdecznie w kolejnej ciekawostce Oro bawi i uczy. Nasz kochany Papież Jan Paweł II był wzorem do naśladowania dla młodych ludzi. Bardzo go ceniliśmy i kochaliśmy. Pewnie tak samo jak Wy i ja, nie znamy różnych ciekawostek o naszym wspaniałym Janie Pawle II, dlatego przygotowałem dla was ten temat. Serdecznie zapraszam. Jak wszyscy wiemy, nasz Papież dużo podróżował. Zastanawialiście się, ile dokładnie odwiedził krai i miejscowości? Już wam mówię - było to aż 132 krajów świata, oraz 900 miejscowości. Jak to było z innymi religiami? Otóż jako pierwszy odwiedził meczet, synagogę i kościół luterański. Jak wszyscy wiemy, Papież był bardzo za młodzieżą i łamał wszelkie stereotypy. Wziął udział w koncercie rockowym, który miał miejsce w Bolonii. Czy wiedziałaś/wiedziałeś, że znał biegle aż 7 języków obcych? W ich skład wchodził angielski, niemiecki, francuski, włoski, hiszpański, rosyjski, łacina, ukraiński, czeski i węgierski. Jan Paweł II zasłynął w Watykanie tym, że wprowadził on Internet. Było to niesamowite przedsięwzięcie, ponieważ wcześniej było to kompletnie nieosiągalne dla mieszkańców Watykanu. Edytowane 3 Grudnia 2022 przez Oro Koroner 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsVeR 206 Opublikowano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Fajna ciekawostka pozdrawiam. 1 1 Kontakt: Steam: Społeczność Steam :: AsVeR (steamcommunity.com) Discord: AsVeR#9055 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goha nie lubi nikity 1 189 Opublikowano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Super w końcu coś o mnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan2131 1 735 Opublikowano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Niezła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliminator 1 762 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi