Oras 1 989 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 (edytowane) Witam Was serdecznie. Zastanawialiście się, jaki telefon/smartfon wybrać do nagrywania filmów, czy nie patrzycie na parametry tylko na trend i wygląd telefonu? W dzisiejszych czasach już większość telefonów posiada dobry aparat, którym możemy nagrać wysoko jakościowy film. Czym najlepiej kierować się podczas takiego wyboru? Podstawową rzeczą jest zwrócenie uwagi na jego pamięć wewnętrzną, jak i możliwość zapisywania plików w rozdzielczości HD i 4K. W pierwszej kolejności zadajmy sobie pytanie, czy potrzebujemy wypasiony telefon na pokaz dla innych, czy dla własnych potrzeb. Drugą istotną rzeczą jest nie kierowanie się ilością zastosowanych obiektywów w telefonie, lecz wartość wykorzystanych megapikseli – dlaczego? Im wyższa, tym lepsze wyjdzie nam nasze nagranie. Jeśli prowadzisz relacje na żywo, to jasna sprawa że nie może zabraknąć w telefonie przedniego aparatu. Potrzeba będzie nam aparatu o dobrej jakości, aby widzowie nie mówili ze nagrywane jest kalkulatorem Świetna jakość to podstawa. Przydatną funkcją jest wbudowana nakładka lub tryb na przykład do robienia selfie. Wtedy nasze nagrania będą bardziej profesjonalne i cieszyły oko oglądającej osoby. Zapytacie na co jeszcze najbardziej zwrócić uwagę przy wybieraniu właśnie takiego sprzętu. Jasną jak i ważną sprawą oczywiście jest fakt, aby telefon posiadał dużą pamięć wewnętrzną, możliwość obróbki nagrań oraz wytrzymałą baterie. Został zrobiony ranking smartfonów z 2022 roku, które mają najbardziej wytrzymałe baterie. Podam wam kilka modeli: Samsung Galaxy M21, Realme 7i, Motorola Moto G9 Power, Xiaomi Mi Note 10, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 10 Pro, Samsung Galaxy S20 Ultra, LG V60 ThinQ, Samsung Galaxy S21 Ultra i Samsung Galaxy A72. Edytowane 22 Listopada 2022 przez Oro Koroner 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwYruŚ von Kasztan 331 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 A myślałem że mój telefon będzie tu wypisany Ale zgadzam się we wszystkim, sam obrabiam zdjęcia w telefonie i mam ich 7 tysięcy. Ciekawa ta ciekawostka, ale tak serio to też przydatna i to bardzo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oras 1 989 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi