Skocz do zawartości

Zablokowane [ZAMKNIĘTY]Wybór smartfonów do nagrywania filmów

Oras
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was serdecznie.
czesc-ruchomy-obrazek-0008.gif

Zastanawialiście się, jaki telefon/smartfon wybrać do nagrywania filmów, czy nie patrzycie na parametry tylko na trend i wygląd telefonu? W dzisiejszych czasach już większość telefonów posiada dobry aparat, którym możemy nagrać wysoko jakościowy film.

telefon-komorkowy-ruchomy-obrazek-0007.g

Czym najlepiej kierować się podczas takiego wyboru? Podstawową rzeczą jest zwrócenie uwagi na jego pamięć wewnętrzną, jak i możliwość zapisywania plików w rozdzielczości HD i 4K. W pierwszej kolejności zadajmy sobie pytanie, czy potrzebujemy wypasiony telefon na pokaz dla innych, czy dla własnych potrzeb.
Drugą istotną rzeczą jest nie kierowanie się ilością zastosowanych obiektywów w telefonie, lecz wartość wykorzystanych megapikseli – dlaczego?
Im wyższa, tym lepsze wyjdzie nam nasze nagranie.
telefon-komorkowy-ruchomy-obrazek-0028.g
Jeśli prowadzisz relacje na żywo, to jasna sprawa że nie może zabraknąć w telefonie przedniego aparatu. Potrzeba będzie nam aparatu o dobrej jakości, aby widzowie nie mówili ze nagrywane jest kalkulatorem :KEKW: Świetna jakość to podstawa. Przydatną funkcją jest wbudowana nakładka lub tryb na przykład do robienia selfie.
Wtedy nasze nagrania będą bardziej profesjonalne i cieszyły oko oglądającej osoby.

telefon-komorkowy-ruchomy-obrazek-0025.g
Zapytacie na co jeszcze najbardziej zwrócić uwagę przy wybieraniu właśnie takiego sprzętu. Jasną jak i ważną sprawą oczywiście jest fakt, aby telefon posiadał dużą pamięć wewnętrzną, możliwość obróbki nagrań oraz wytrzymałą baterie.

Został zrobiony ranking smartfonów z 2022 roku, które mają najbardziej wytrzymałe baterie.
Podam wam kilka modeli: Samsung Galaxy M21, Realme 7i, Motorola Moto G9 Power, Xiaomi Mi Note 10, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 10 Pro, Samsung Galaxy S20 Ultra, LG V60 ThinQ, Samsung Galaxy S21 Ultra i Samsung Galaxy A72.

telefon-komorkowy-ruchomy-obrazek-0009.g 

Edytowane przez Oro Koroner
  • LOVE <3 1

A myślałem że mój telefon będzie tu wypisany :21:

Ale zgadzam się we wszystkim, sam obrabiam zdjęcia w telefonie i mam ich 7 tysięcy. 

Ciekawa ta ciekawostka, ale tak serio to też przydatna i to bardzo. :peepoLove: 

• LOVE <3 1

Bez nazwy-1.png

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie