Skocz do zawartości

Zablokowane Ciekawostki o psach najlepszych przyjaciołach ludzi wśród zwierząt cz.1

SKHubiRide!
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym wam przestawić kilka ciekawostek o psach, więc zaczynamy.

------------------------------------------

1. Psy podczas zasypiania się ruszają to znaczy, że  nasi przyjaciele śnią.

2. Niektóre psy takie jak owczarki Niemeckie są obronne, pilnują swojego terytorium i swoich panów.

3. Niektóre psy lubią pływać w wodzie a nie które wręcz nie znoszą.

-----------------------------------------

4. Psy potrafią rozumieć 250 słów i używają też gestów. Mój pies potrafi mi puścić oczko i czasami robi to lepiej ode mnie.

---------------------------------

5. Niektóre psy nienawidzą jak  się je głaska koło uszu. Na szczęście mój pies do tej grupy nie należy :).

----------------------------------------

6.Psy mają dużo lepszy węch niż Człowiek. Potrafią nawet wywąchać to co znajduje się z 20 km w odległości od niego. Również mają dużo lepszy słuch niż czlowiek potrafią usłyszeć burze i zbliżające się niebezpieczeństwo z kilku km.

-------------------------------

7. Większość psów boi się burz i petard chowają się w budach , garażach lub w domach np. Mój pies się boi burz to go puszczam do salonu i się z nim bawię, żeby się nie stresował. A niektóre psy w ogóle się nie boją dźwięków burz i petard.

--------------------------------

8. Badania wykonane w 2017 r. przez American Pet, że 45% psów śpi w łóżku właściciela. U mnie raz się zdarzyło że spał pod moim łóżkiem.

---------------------------------------

9. Psy by się ochłodzić muszą dyszeć, bo się w ogóle nie pocą jedynie gruczoły potowe mają w swoich łapkach.

---------------------------------

10. Naukowcy wierzą, że ludzie i psy po raz pierwszy stali się najlepszymi przyjaciółmi 30 tysięcy lat temu, a nasza ścisła więź rozpoczęła się w Europie podczas epoki lodowcowej, kiedy wilki, czyli przodkowie dzisiejszych udomowionych psów, zostały po raz pierwszy oswojone przez starożytnych myśliwych. Tu dodam też coś od siebie z tego co wiem, psy nas rozumieją , ale możemy być pewni że nigdy nie wyszczekają naszych sekretów.

--------------------------------

Dziękuję za uwagę!

Miłego czytania , myślę że się podobały ciekawostki, będzie jeszcze 2 część ciekawostek o psach widzimy się już wkrótce.

Niestety chciałem dodać zdj o psach tylko jak udostępniam przez link url to mi nie działają a przez własne nie mogę dać z galerii bo są ograniczenia że można dać tylko 2 zdj. Ale spróbuję jeszcze później dodać.

Źródło https://fajnepodroze.pl/ciekawostki-na-temat-psow/ . Tylko, z tego źródła wziąłem 2 ciekawostki resztę sam zrobiłem na obserwacji mojego psa , ale też lubię oglądać filmy przyrodnicze więc dużo sam zrobiłem.

Edytowane przez DmitrijSzojgu
Poprawienie błędów w zdaniach

the.gif.89b03a30a44341808cbacf5e1bf452a0.gif.da2130f11b9b8396a1706e122709aece.gif

27 minut temu, DmitrijSzojgu napisał:

2. Niektóre psy takie jak owczarki niemeckie są obronne, pilnują swojego terytorium i swojich panów.

Niemieckie

Swoich

4. Psy potrafią rozumieć 250 słów i używają też gestów. Mój pies potrafi mi puścić oczko i czasami robi to lepiej odemnie.

Ode mnie.

5. Niektóre psy nienawidzą jak  się je głaska koło uszów. Na szczęście mój pies do tej grupy nie należy :).

Uszu jest chyba odpowiednią formą.

6.Psy mają dużo lepszy węch niż człowiek. Potrafią nawet wywąchać to co znajduje się z 20 km w odległości od niego. Również mają dużo lepszy słuch niż czlowiek potrafią uszłyszeć burze i zbliżające się niebezpieczeństwo z kilku km.

Człowiek

Usłyszeć

7. Większość psów boi się burz i petard chowają się w budach , garażach lub w domach np. Mój pies się boji burz to go puszczam do salonu i się z nim bawię, żeby się nie stresował. A niektóre psy wogule się nie boją dźwięków burz i petard.

Boi 

W ogóle

8. Według pewnych badań stwierdzono, że 45% psów śpi w łóżku właściciela. U mnie raz się zdarzyło że spał pod mojim łóżkiem.

Z jakich badań?

Moim 

9. Psy by się ochłodzić muszą dyszeć, bo się w ogule nie pocą jedynie gruczoły potowe mają w swoich łapkach.

W ogóle (co ciekawe wyżej jeszcze inaczej zapisane)

Nie stety chciałem dodać zdj o psach tylko jak udostępniam przez link url to mi nie działają a przez własne nie mogę dać z galeri bo są ograniczenia że można dać tylko 2 zdj. Ale spróbuję jeszcze później dodać.

Niestety

Galerii 

Tyle znalazłem samych błędów ortograficznych, więc trzeba poprawić. Były też interpunkcyjne.

Edytowane przez Adrian.
  • Lubie to ! 1

• Gość zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie