SKHubiRide! 730 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 (edytowane) Witam, chciałbym wam przestawić kilka ciekawostek o psach, więc zaczynamy. ------------------------------------------ 1. Psy podczas zasypiania się ruszają to znaczy, że nasi przyjaciele śnią. ------------------------------------------ 2. Niektóre psy takie jak owczarki Niemeckie są obronne, pilnują swojego terytorium i swoich panów. ------------------------------------------ 3. Niektóre psy lubią pływać w wodzie a nie które wręcz nie znoszą. ----------------------------------------- 4. Psy potrafią rozumieć 250 słów i używają też gestów. Mój pies potrafi mi puścić oczko i czasami robi to lepiej ode mnie. --------------------------------- 5. Niektóre psy nienawidzą jak się je głaska koło uszu. Na szczęście mój pies do tej grupy nie należy :). ---------------------------------------- 6.Psy mają dużo lepszy węch niż Człowiek. Potrafią nawet wywąchać to co znajduje się z 20 km w odległości od niego. Również mają dużo lepszy słuch niż czlowiek potrafią usłyszeć burze i zbliżające się niebezpieczeństwo z kilku km. ------------------------------- 7. Większość psów boi się burz i petard chowają się w budach , garażach lub w domach np. Mój pies się boi burz to go puszczam do salonu i się z nim bawię, żeby się nie stresował. A niektóre psy w ogóle się nie boją dźwięków burz i petard. -------------------------------- 8. Badania wykonane w 2017 r. przez American Pet, że 45% psów śpi w łóżku właściciela. U mnie raz się zdarzyło że spał pod moim łóżkiem. --------------------------------------- 9. Psy by się ochłodzić muszą dyszeć, bo się w ogóle nie pocą jedynie gruczoły potowe mają w swoich łapkach. --------------------------------- 10. Naukowcy wierzą, że ludzie i psy po raz pierwszy stali się najlepszymi przyjaciółmi 30 tysięcy lat temu, a nasza ścisła więź rozpoczęła się w Europie podczas epoki lodowcowej, kiedy wilki, czyli przodkowie dzisiejszych udomowionych psów, zostały po raz pierwszy oswojone przez starożytnych myśliwych. Tu dodam też coś od siebie z tego co wiem, psy nas rozumieją , ale możemy być pewni że nigdy nie wyszczekają naszych sekretów. -------------------------------- Dziękuję za uwagę! Miłego czytania , myślę że się podobały ciekawostki, będzie jeszcze 2 część ciekawostek o psach widzimy się już wkrótce. Niestety chciałem dodać zdj o psach tylko jak udostępniam przez link url to mi nie działają a przez własne nie mogę dać z galerii bo są ograniczenia że można dać tylko 2 zdj. Ale spróbuję jeszcze później dodać. Źródło https://fajnepodroze.pl/ciekawostki-na-temat-psow/ . Tylko, z tego źródła wziąłem 2 ciekawostki resztę sam zrobiłem na obserwacji mojego psa , ale też lubię oglądać filmy przyrodnicze więc dużo sam zrobiłem. Edytowane 14 Lipca 2022 przez DmitrijSzojgu Poprawienie błędów w zdaniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian. 607 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 (edytowane) 27 minut temu, DmitrijSzojgu napisał: 2. Niektóre psy takie jak owczarki niemeckie są obronne, pilnują swojego terytorium i swojich panów. Niemieckie Swoich 27 minut temu, DmitrijSzojgu napisał: 4. Psy potrafią rozumieć 250 słów i używają też gestów. Mój pies potrafi mi puścić oczko i czasami robi to lepiej odemnie. Ode mnie. 27 minut temu, DmitrijSzojgu napisał: 5. Niektóre psy nienawidzą jak się je głaska koło uszów. Na szczęście mój pies do tej grupy nie należy :). Uszu jest chyba odpowiednią formą. 27 minut temu, DmitrijSzojgu napisał: 6.Psy mają dużo lepszy węch niż człowiek. Potrafią nawet wywąchać to co znajduje się z 20 km w odległości od niego. Również mają dużo lepszy słuch niż czlowiek potrafią uszłyszeć burze i zbliżające się niebezpieczeństwo z kilku km. Człowiek Usłyszeć 27 minut temu, DmitrijSzojgu napisał: 7. Większość psów boi się burz i petard chowają się w budach , garażach lub w domach np. Mój pies się boji burz to go puszczam do salonu i się z nim bawię, żeby się nie stresował. A niektóre psy wogule się nie boją dźwięków burz i petard. Boi W ogóle 27 minut temu, DmitrijSzojgu napisał: 8. Według pewnych badań stwierdzono, że 45% psów śpi w łóżku właściciela. U mnie raz się zdarzyło że spał pod mojim łóżkiem. Z jakich badań? Moim 27 minut temu, DmitrijSzojgu napisał: 9. Psy by się ochłodzić muszą dyszeć, bo się w ogule nie pocą jedynie gruczoły potowe mają w swoich łapkach. W ogóle (co ciekawe wyżej jeszcze inaczej zapisane) 27 minut temu, DmitrijSzojgu napisał: Nie stety chciałem dodać zdj o psach tylko jak udostępniam przez link url to mi nie działają a przez własne nie mogę dać z galeri bo są ograniczenia że można dać tylko 2 zdj. Ale spróbuję jeszcze później dodać. Niestety Galerii Tyle znalazłem samych błędów ortograficznych, więc trzeba poprawić. Były też interpunkcyjne. Edytowane 14 Lipca 2022 przez Adrian. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TylkoZabci 166 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 @ Adrian. chyba wszystko ujął co chciałam napisać + za checi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusia 1 862 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 +za chęci i starania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi