Skocz do zawartości

Zablokowane #42 - Psycho pytanie dnia

Gość
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Właściciel

Moim zdaniem gasnie swiatlo i koniec tematu

Myślę że jednak coś tam musi być bo trochę głupio żyć żeby umrzeć i przestać całkowicie istnieć xD

Pewnie, zamieniamy się w przystawkę dla robaczków, a jak ktoś się poddaje po śmierci kremacji to robaczki są smutne :(

Nie wierzę w duchy ani w Boga, ale myślę, że istnieje jakaś istota poza światem żywych, co to jest? nie wiem, ale wierzę w to, że jest taka duszyczka, która czuwa i ma nas pod opieką

original.gif

Mam nadzieję, że istnieje, bo wizja nicości mnie przeraża bardziej niż narodzenie się na nowo znów na tej samej planecie. Myślę, że jako cywilizacja kiedyś odkryjemy i zbadamy świat niewidzialny, który jest obecnie dla nas niedostępny ze względu na brak technologii i wiedzy z tym związanej. Śmierć wyobrażam sobie jak wejście do domu - ściągasz kurtkę i przechodzisz dalej.

W mojej ocenie uważam, że życie po śmierci nie istnieje, a zdobycie dowodów na jego ewentualne przejawy wymagałoby znajomości fizyki znacznie wykraczającej poza standardy. <- są to przekonania znanego amerykańskiego fizyka dr Sean Caroll'a i tym samym się kieruję :) 

Pozdrawiam Pumba

Pumba-Sygnapengiee.png.3f571386811d3445dfba502b49f0db4b.png

•  kajusia zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie